Pre- & postnatale kinesitherapie

Pre- & postnatale kinesitherapie

“9 maand zwanger, 9 maand ontzwangeren”

Niemand kan ontkennen dat een zwangerschap en daarbovenop een bevalling een heel grote impact hebben op het vrouwelijk lichaam. Daarom is het belangrijk om zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling goed begeleid te worden.

PREnataal worden enerzijds uw ongemakken (rug- en bekkenpijn, krampen, kortademigheid,…) aangepakt, anderzijds wordt de bevalling zowel theoretisch overlopen als in de praktijk gebracht.

Immers hoe verloopt een bevalling? Wat zijn weeën? Wanneer ga ik best naar het ziekenhuis? Wat zijn alarmsignalen?

Verder worden houdingen aangeleerd om weeën op te vangen, de verschillende ademhalingstechnieken worden overlopen en het uiteindelijke persen wordt aangeleerd. Dit met als doel u op een rustige manier naar de bevalling toe te laten leven.

POSTnataal is er werk aan de winkel! Na een beschrijving van het bevallingsverloop, check-up van het bekken worden verschillende spiergroepen terug opgetraind. Zowel buik- als rugspieren komen hier aan bod maar ook de bekkenbodemspieren worden tijdens de oefeningen geïntegreerd wat uw stabiliteit van het bekken zal bieden en problemen zoals incontinentie, verzakkingen,… op latere leeftijd zal besparen.

Heeft u ook nog wat extra kilo’s waar u vanaf wil of is de conditie ondertussen ondermaats, dan kan u in de praktijk na de behandeling ook gerust gebruik maken van de crosstrainer, fiets of loopband zodoende een fitte mama te zijn!